lauantai 25. huhtikuuta 2015

Hopea ei ole häpeä

Palkintojenjako klo 22 viime lauantaina. Vähäsen väsytti poikaa :3

Viime viikonloppu oli ehkä yksi mahtavimmista pitkään aikaan. Tiivistän nyt lyhyesti ja ytimekkäästi mitä oikein tapahtui. Ehdin jo kirjottaa pitkän postauksen, mutta rakas blogger päätti kadottaa koko tekstin, joten mun kirjoitusinto ehti laantua pahasti.

Viiko sitten perjantaina ajelimme Hessu kyydissä Jyväskylään valmennukseen vaikkakin seuraavana päivänä oli kisat tiedossa. Kyseessä oli kuitenkin valmentaja, jonka valmennuksiin ei ole helppoa saada paikkaa, sillä halukkaita on paljon, mutta valmentajalla aikaa on vain rajoitetusti aina kun hän Suomeen tulee. Siispä nyt sen kerran kun tuon paikan sain, niin todellakin sinne menin. Enkä ole hetkeäkään katunut tuota valmennusreissua. Tehtiin vaan ihan perus ympyrätyöskentelyä, ja vaikka oon käynyt ihan huippuhyvillä valmentajilla, niin nyt ehkä vasta ekaa kertaa ikinä mä oikeasti tajusin sen, mitä kaikki valmentajat on yrittänyt mulle kokoajan kertoa! Hessu alkoi liikkua ihan superhyvin mun alla ja kulki kuin ajatus. Tuon valmennuksen jälkeen pystyi tosi hyvillä mielin alkaa valmistautua seuraavaan kisapäivään.


Kisat alkoi lauantaina meidän osalta vasta myöhemmin illasta. Starttasin ensiksi siskon uudella hepalla, Pipsalla, He B K.N.Specialissa. Olin vasta käynyt pari kertaa Pipsan selässä, mutta päätin kuitenkin osallistua silläkin, koska se oli heti koeratsastuksesta lähtien jo tosi toimivan tuntuinen neiti :) Radalla Pipsaa vähän pelotti tuomarit ja muutenkin jännitti, joten tuli muutamia tyhmiä rikkeitä esim. laukkalävistäjällä rikkoi raville ja siitä seurasi nelonen. Kuitenkin tuli hyviäkin pätkiä ja saimme tuomareilta seiskoja. Lopputulos oli 59%, joka ei todellakaan ole huono kun ottaa huomioon, että olin vasta muutaman kerran käynyt tamman selässä. Vähän kyllä jännitin, että hyppääkö Pipsa kouluaitojen yli, sillä se katseli niitä ihan sen näköisenä, että se voisi sen tehdä :D Kyseessä on Latvian entinen estemaajoukkueponi (jos olen oikein ymmärtänyt), joten aitojen yli hyppääminen ei olisi ollut mikään ihme :D

Mulla ei oo Pipsasta muuta kuvaa kuin tämä koeratsastuskuva, mutta tuon näköinen neiti siis kyseessä :)

Hessun kanssa ei ollut odotukset kovin korkealla, sillä meidän edellinen kisanäyttö viime syksynä Ypäjällä oli ehkä tämän vuosisadan noloin suoritus. Hessu on kuitenkin toiminut niin hyvin viime aikoina, että mulla oli hyvät aavistukset jo etukäteen.
Verkassa Hessu toimi ihan mallikelpoisesti ja Herran liikkuvuus ja ratsastettavuus vaan parani kun asteltiin kouluaitojen sisälle. Tuomaritkaan ei edes olleet kovin pelottavia Hessun mielestä (Siis mitä mun tuomarikammoiselle nössölle on oikein tapahtunut? ;D). Rata oli reipas ja hyväntuulinen, meillä oli oikeasti ihan kivaa siellä. Hessu todella tsemppasi, enkä oo ikinä ennen nähnyt sen yrittävän niin kovasti. Kun tulimme lopputervehdykseen ja heitin ohjat löysälle radan loputtua, niin Hessukin "lössähti" ja muuttui puuskuttavaksi ja ihan puhki väsyneeksi tahmatassuksi. Voi toista, se todella taisteli pisteistään :3

Saimme prosentteja 63,017, joka on mun ja Hessun uusi ennätys! Itseasiassa toiselta tuomarilta saimme jopa 65,690% ja jos vain tuon kyseisen tuomarin pointsit olisi otettu huomioon, olisimme voittaneet luokan :D Tässä näkyy nyt tää arvostelulajin ärsyttävyys... No ei vaan saatiin kyllä varmasti ihan ansaitsemamme pointsit ja tällä kertaa ne riittivät itse luokassa 2. sijaan ja juonioreiden hallimestaruus hopealle!
Olen aivan todella tyytyväinen Hessuun, koska takana on sairasloma ja kentän huonon kunnon takia pitkään kestänyt maastoilujakso, joten ei todellakaan lähetty mitään voittoa/sijoituksia havittelemaan. Muutos entiseen on kuitenkin se, että kaikki satulaongelmat, jumit yms pahaa mieltä ja kipua tuottavat ongelmat on nyt eliminoitu ja ollaan löydetty Hessun kanssa uudenlainen yhteys ja parempi luottamus. Nyt voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä ja todistaa, miten pohjamudista noustaan ylös! :D
Huomenna starttaan Hessun kanssa Jyväskylässä yhden He A-luokan. Haetaan vielä vähän varmuutta ennen kuin aletaan starttailemaan 3-tasolla :) Pitäkäähän meille peukkuja!

Lisään loppuun pari puhelinkuvaa piristämään lisää tätä postausta :)

Lähetin tämän kuvan myötä keväterveisiä mun ranskalaiselle ystävälle :) Ei ollu uimaranta tuolloin vielä ihan sulanu...
Iskä osasi ottaa kuvan just oikealla hetkellä :D Huomatkaa Ekun ihanat rapatassut

4 kommenttia:

 1. Onnittelut hopeasta, siinä on taas hallimestaruusmeriittejä keräilty! :D Nyt sitten vaan hyvä kisaputki alle niin saatte olla tyytyväisiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, yritys on ainakin kova :D

   Poista
 2. Onnittelut teille! :)

  VastaaPoista