maanantai 15. kesäkuuta 2015

Valmennusta ja vihreä ruusuke!

Otsikko 6/5 ;D Nyt seuraa lyhyt ja ytimekäs selostus, mitä ähkyn jälkeen Hessulle on kuulunut :)

Kun ähkystä oli selvitty, Hessu sai ensin vapaapäivän, sitten kevyemmän jumppailupäivän ja sen jälkeen suunnattiinkin jo valmennuksiin. Olimme kahtena peräkkäisenä päivänä taas tehovalmennuksessa, jossa tällä kertaa keskityttiin pääasiassa laukkaan ja sen parantamiseen. Jälkimmäisenä päivänä muutama viimeinen laukkaympyrä, jossa menimme koottua laukkaa oli ihan superhieno ja valmentaja kehui meitä vaikka kuinka pitkään valmennuksen loputtuakin! Kai tässä siis täytyy olla todella tyytyväinen :D Palasia loksahteli taas paikoilleen ja sain nyt varmuutta siihen, että oon kehittämässä Hessun koottua laukkaa ja käyntiä oikeaan suuntaan. Tämä on tosi tärkeetä, sillä oon joutunut olemaan tosi pitkiä pätkiä ilman valmennuksia, koska niitä on nyt peruttu tosi paljon/ei edes järjestetä, joten täytyy pitää huoli, että suunta on oikea ;)

Meillä oli vain 2 päivää välissä ennen kisoja, joten rankkojen valmennuspäivien päätteksi tehtiin torstaina vaan aika kevyt maastolenkki, ihan vain muutamia asioita harjoiteltiin sieltä käsin. Esim. Hessun keskiravit on ihan taivaallisen hienot kun ne tekee maastossa.  Perjantaina tein vaan kevyttä ratsastusta kentällä valmistellen Hessua kisapäivään. Testailin, että kaasu ja jarru pelittää ja että Hessu liikkuu pyöreästi ja rennosti.

Tässä pari videopätkää valmennuksesta. Eka pätkä, jossa mennään nivelillä, on tiistailta. Kankipätkä on sitten keskiviikolta. Keskiviikon pätkässä mennään laukkaa oikeaan kierrokseen, joka on Hessulla paljon heikompi laukan puoli, joten se on osa syy sille, miksi laukka on huonompaa.
Lauantaina kisattiin sitten kansallisissa, nykyisellä 3-tasolla. Olin ilmoittautunut kahteen luokkaan, sillä Hessulla on jo niin paljon voimaa ja hyvä kunto, että uskoin sen jaksavan 2 luokkaa, koska nyt ei vielä ole edes vaativat luokat kyseessä. Ensimmäisen luokan menin kangilla, vaikka Hessu ei todellakaan toimi niillä kovin hyvin. Ohjelmassa oli kuitenkin muutama kohta, joihin kangista sain "turvaa" :D Ja muutenkin yritän vaan kovasti totuttaa Hessua kankiin, sillä Vaativa B-tasolla ne on jo pakolliset. Hessu oli verkassa ihan kiva, mutta sitten tapahtui se, mitä usein käykin kangilla, eli se "lössähtää". Se kyllä kokoaa hyvin, selkä ja takatassut kulkee mainiosti, mutta kuitenkin se vaan jotenkin venyy ja kaivautuu maahan kiinni, ja sieltä sitä ei niin vaan nosteta. Ohjelma meni siis ihan ok hyvin, mutta siitä ei jäänyt hyvä fiilis päälle. Saatiin vähän reilu 60%, joka oli tuloksenakin ihan ok.

Menimme tuon saman ohjelman muutama viikko aiemmin, ja sillon ei todellakaan mennyt nappiin. Mokattiin ihan kunnolla, mm. unohdin ohjelman kerran, Hessu alkoi rellestää keskilaukassa yms, joten olin tyytyväinen kun suoriuduttiin jo paljon paremmin :D Tosin silloin olin vielä aika kipee, joten laitetaan sen piikkiin :)

Jäljellä oli vielä junnucup-luokka, jossa saatiin mennä nivelillä ihan pakon edestä, mikä ihana helpotus :D Tein tosi lyhyen verryttelyn. Ihan vaan sen verran, että sain Hessun hereille ja kuulolle, sitten mentiinkin suoraan radalle. En keskittynyt radalla mihinkään muuhun, kuin siihen, että muistan ohjelman. Jostain syystä tuntui, etten osaa sitä. Yllätyksekseni kuitenkin muistin ohjelman hyvin ja pääsimme lopputervehdykseen asti.

Odoteltiin palkintojenjakoa

Tuloksemme oli 63,036%, eli aika kivat prosentit, ottaen huomioon, etten edes keskittynyt ratsastamiseen! Vain ja ainoastaan siihen, että muistan ohjelman :D Oltiin pitkän aikaa 2. sijalla ja saatiinkin odottaa monta tuntia, että tiputaanko sijoilta, sillä menin niin luokan alussa ja osallistujia oli lähemmäs 30. Nyt kuitenkin tärppäsi niin kivasti, että sijotuttiin 6. sijalle ja luokassa sijoittui 7 parasta, eli ei edes oltu viimeiset sijoittuneet! :D

Matkalla palkintojenjakoon ohi pelottavan vesilammikon

Tää kuva on jotenkin vaan tosi hauska :D Niin söpöjä heppoja kaikilla :3


Mun kamera oli täynnä hauskoja kuvia tästä tilanteesta :D Tuuli niin hirveesti, että toi ruusuke peitti Hessun näkökentän ja se raukka ei tiennyt, että miten päin olisi päänsä kääntänyt ;D
Nyt jäi kyllä hyvä fiilis kisoista :) Mulla on jo tarkka visio päässä, miten lähdetään parantamaan Hessun liikkumista ja muutenkin ohjelmien ratsastusta, joten saa nähdä tuleeko sillä tulosta. Nyt on tässä on kuitenkin ainakin parin viikon kisatauko ja katsotaan sitten, että kuinka kauas suunnataan seuraavaksi kisaamaan :)5 kommenttia:

 1. En hirveesti tiiä näistä ruusukkeista nii mones olit kun sait vihreen ruusukkeen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho :D kyllä se siellä tekstissä lukikin, sori :D

   Poista
  2. Haha :D Juu, eli kuudensia oltiin ;) Mutta ei noihin väreihin kyllä voi aina luottaa, sillä 7.sijastakin ja siitä eteenpäin tulee yleensä vihreä ruusuke :)

   Poista
 2. Voisitko tehä taas joskus maastakäsin postauksen? Ja lisää siihen vielä ne tekstit mitä heppa "ajattelee"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyypäs tässä joku päivä napata joku kuvaaja tallille mukaan ja tehdä maastakäsin harjoituksia pitkästä aikaa :)

   Poista